Євро-2024, кваліфікація. Тур 8

Група D

Туреччина – Латвія – 4:0

Гол: Акгун, 58, Тосун, 83, 90+2, Актюркоглу, 88

Уельс – Хорватія – 2:1

Голи: Вілсон, 47, 60 – Пашаліч, 75

Група І

Румунія – Андорра – 4:0

Голи: Станчу, 23, Хагі, 29, Марін, 44, Коман, 50

Вилучення: Сан-Ніколас, 90+1 (Андорра)

Сенсаційна Латвія ледь не повторила "вірменський" сценарій проти Туреччини. У першій половині гості не тільки успішно відбивали навали суперника, а й огризалися власними контратаками. Взяття воріт Акгуна арбітр скасував через офсайд, тож на перерву команди пішли без забитих м'ячів.

Юнус таки розмочив рахунок на 58-й хвилині. Латвійці несподівано заграли першим номером та могли зрівнювати. Від першого "мертвого" пострілу головою Ікауньєкса турків врятував кіпер, а від другого – поперечка. Латвія награла на 0.74 xG у другому таймі, проте посипалась після 80-ї хвилини. Тосун і Актюркоглу ефектно закрили питання щодо переможця – 4:0.

У паралельному матчі групи Уельс переграв Хорватію. Попри лише 33% володіння м'ячем "дракони" створили більше гострих моментів у першій половині, а по перерві закономірно повели у рахунку. Вілсон відзначився дублем з 47-ї по 60 хвилину. Пашаліч скоротив відставання до мінімуму, однак хорвати так і не врятувалися від поразки.

В групі D запанувала інтрига. Туреччина одноосібно лідирує з 16 очками і вже не опуститься нижче другої сходинки, тому гарантовано вирушить на Євро-2024. Хорватія та Уельс ділять 2 і 3 місця (10 балів). Збірна Вірменії під керівництвом Петракова йде четвертою з 7 пунктами в активі. Багатостраждальна Латвія – на дні з трьома очками.

Румунія познущалась з Андорри. Станчу, Хагі та Марін забили три голи у ворота суперника ще в першій половині, а Коман на старті другого тайму встановив остаточний рахунок. Матч андоррці догравали в меншості, проте 5-й м'яч не пропустили.

Румунія фінішувала у групі І з 16 очками, але ще може не потрапити на Євро-2024. Швейцарія (15 балів) має матч у запасі, а в Ізраїля (11 очок) попереду два незіграних тури.