Відбір на Євро-2024. Сьомий тур

Група B

Ірландія – Греція – 0:2

Голи: Якумакіс, 20, Масурас, 45+4

Нідерланди – Франція – 1:2

Голи: Гартман, 83 – Мбаппе, 7, 53

Група F

Естонія – Азербайджан – 0:2

Голи: Байрамов, 9, Шейдаєв, 45+4

Австрія – Бельгія – 2:3

Голи: Лаймер, 73, Забітцер, 84 – Лукебакіо, 12, 55, Лукаку, 58

Вилучення: Онана, 78

Греція переграла Ірландію у групі B. Господарі більше контролювали м'яч протягом всієї гри та завдали 17 ударів по воротах Греції, лише чотири з них були у площину. Проте Якумакіс та Масурас принесли перемогу своїй команді та наразі друге місце у групі.

Франція завдяки Мбаппе перемогла Нідерланди. Форвард ще на 7-й хвилині вивів свою команду вперед, а по перерві у його активі був уже дубль. Протягом другого тайму гості впевнено домінували на полі, господарям було складно підібратися до штрафного суперників. Зрештою, під завісу гри Гартман таки відіграв один м'яч. Але фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу французів та їхній вихід на Євро.

Тож, Франція продовжує очолювати групу (18 очок), Греція піднялася на другу сходинку (12), Нідерланди треті (9), Ірландія четверта (3), Гібралтар без пунктів.

Естонія програла Азербайджану. Гості відкрили рахунок ще у дебюті зустрічі, а під завісу тайму подвоїли перевагу. Естонці протягом другої 45-хвилинки 8 разів пробили по воротах суперника, однак відіграти бодай один м'яч не змогли, тож залишилися аутсайдерами у групі F (1 бал). У Азербайджана 4-те місце та 4 очки.

Австрія зазнала поразки від Бельгії у бойовому матчі лідерів групи. Лукебакіо записав до свого активу дубль, а Лукаку зробив рахунок розгромним. Однак австрійці таки відквитали один м'яч аж на 73-й, а потім Забітцер забив і другий гол. Та все ж цього недостатньо бодай для нічиєї. Тож, Бельгія посіла перше місце (16 очок) та достроково вийшла у фінальну частину Євро-2024. Австрія наразі друга (13), топ-3 замикає Швеція (6).