Ліга Європи, 1 тур групового етапу

Група B

Аякс – Марсель – 3:3

Голи: Боржес, 10, Бергейс, 20, Тейлор, 52 – Клаус, 23, Обамеянг, 38, 78

Брайтон – АЕК – 2:3

Голи: Жоау Педру, 30 (пен), 67 (пен) – Сідібе, 11, Гачіновіч, 40, Понсе, 84

Група С

Рейнджерс – Бетіс – 1:0

Гол: Сіма, 68

Спарта – Аріс – 3:2

Голи: Крейчі, 20, 25, Вітік, 67 – Кокорін, 11 (пен), Бабіка, 90

Марсель після скандальної відставки Марселіно розписав виїзну нічию з Аяксом. Кризові французи провалили старт зустрічі, пропустивши двічі за 20 хвилин. Та згодом вони не лише перехопили ініціативу, але й зуміли відігратись ще до перерви. Амін Харіт асистував Клаусу і Обамеянгу. У другому таймі за більш-менш рівної гри команди обмінялись голами Тейлора і того ж Обамеянга. Трилер в Амстердамі завершився красивими 3:3.

Брайтон дебютував у єврокубках з надскладного матчу проти АЕКа. Чемпіон світу-2018 Джибріль Сідібе засмутив команду Де Дзербі фантастичним ударом головою на 11-й хвилині. "Чайки" володіли м'ячем понад 70% ігрового часу. Зате греки частіше пробивали по воротах. Жоау Педру відновив паритет з пенальті, а Гачіновіч знову вивів гостей вперед завдяки стандарту. Бразилець по перерві вдруге реалізував одинадцятиметровий, проте АЕКу вдалося здобути сенсаційну перемогу на полі представника АПЛ. В ендшпілі відзначився аргентинець Понсе.

Бетіс не встиг оговтатись після розгромної поразки від Барси. У веселому матчі на Айброксі підопічні Пеллегріні мінімально поступились Рейнджерс. Три очки шотландцям приніс курйозний гол Сіма, який заштовхав м'яча у сітку з кількох метрів. "Огірки" могли врятуватися у компенсований час – з пострілом Родрі впорався кіпер. У підсумку чергове фіаско Пеллегріні, який наближається до звільнення. У іншому матчі групи С чеська Спарта ефектно перестріляла грецький Аріс і очолила квартет.