Відбір до Євро-2024

Група А

Кіпр – Шотландія – 0:3

Голи: Мактоміней, 6, Портус, 16, Макгінн, 30

Група D

Туреччина – Вірменія – 1:1

Голи: Б. Їлдирим, 88 – Дашян, 49

Хорватія – Латвія – 5:0

Голи: Петковіч, 3, 44, Іваушец, 13, Крамаріч, 68, Пашаліч, 78

Кіпр зустрічався з Шотландією у групі A. Гості розпочали погром суперника ще з перших хвилин, Мактоміней головою забив перший м'яч, Портус подвоїв перевагу, а Макгінн вийшов віч-на-віч з кіпером та успішно виграв цю дуель – 0:3. По перерві шотландці продовжували домінувати, але забити більше не вдалося.

Тож, Шотландія продовжує очолювати групу A (15 очок), Кіпр аутсайдер (0 балів). Іспанія друга (6 пунктів), а Норвегія та Грузія набрали по 4 очки.

Туреччина розписала нічию в матчі проти Вірменії. Протягом першого тайму командам не вдалося відкрити рахунок, господарі завдали 7 ударів по воротах суперника, у відповідь отримали 6. Лише у другому таймі Дашян опинився у правильному місці та результативно зіграв на добиванні. Турки відігралися аж на останніх хвилинах, Їлдірім приніс команді нічию.

Хорватія знищила Латвію. Вже на 3-й хвилині Петковіч відкрив рахунок, а Іванушец забив другий м'яч у ворота латвійців. Протягом тайму господарі впевнено домінували на полі, а під завісу першої 45-хвилинки Петковіч записав до свого активу дубль.

У другому таймі "картаті" продовжували переважати суперника за усіма показниками, а на 68-й Крамаріч оформив 4 гол у ворота Латвії. Через кілька миттєвостей Пашаліч завдав розкішного удару у праву дев'ятку та поставив остаточну крапку в матчі.

Таким чином, Туреччина набрала 10 очок та очолили групу, Хорватія розташовується на 2 місці (7 балів). Далі Вірменія (7), Уельс (4) та Латвія (0).