Дніпряни заробили на переході лідера нападу в Жирону 6 мільйонів євро одним платежем. Про це повідомив журналіст Ігор Циганик в ефірі авторської програми "Циганик Live".

Данський Мітьюланд, якому належали половина прав на Артема Довбика, одним траншем отримає 1,75 мільйона євро плюс 30 відсотків від майбутнього трансферу українського форварда. Сам Довбик зароблятиме у каталонському клубі більше, ніж у СК Дніпро-1.

Нагадаємо, Артем підписав контракт з Жироною терміном до 2028 року. Нападник вже встиг дебютувати за нову команду в товариському матчі проти Лаціо, провівши на полі трохи більше як 15 хвилин. Результативними діями не відзначився, однак каталонці й без того переграли віце-чемпіонів Італії (2:1).

У минулому сезоні Артем Довбик став найкращим бомбардиром УПЛ, відзначившись 24 голами у 30 матчах. Портал Transfermarkt оцінює форварда у 15 мільйонів євро. Жирона у попередньому розіграші Ла Ліги фінішувала на 10 місці, за 4 очки від зони єврокубків. Кольори іспанського клубу захищає ще один українець Віктор Циганков.