Ліга чемпіонів 2023/24, другий кваліфікаційний раунд. Перші матчі

Аріс (Кіпр) – БАТЕ (Білорусь) – 6:2

Голи: Гоміс, 17 (пен), 60, Бенгтссон, 32, Бане, 40 (авт), Монтнор, 83, Стеньпіньскі, 90 (пен) – Концевой, 48, Хадаркевич, 65

Шериф (Молдова) – Маккабі Хайфа (Ізраїль) – 1:0

Гол: Талаль, 28

Ракув (Польща) – Карабах (Азербайджан) – 3:2

Голи: Джафаркулієв (автогол), 55, П'ясецькі, 72, Кіттель, 90+1 – Джіджа, 73, 75

Клаксвік (Фарерські острови) – Гекен (Швеція) – 0:0

Лудогорець (Болгарія) – Олімпія Любляна (Словенія) – 1:1

Голи: Янков, 44 – Елснік, 14

Аріс, який не так давно з тріском програв Динамо у спарингу (0:4), розбив БАТЕ. Кіпріоти забили три м'ячі ще у першій половині. По перерві білоруси двічі скорочували відставання, однак знову пропустили тричі – 6:2.

Шериф здолав Маккабі Хайфа. Долю матчу визначив гол Талаля ще на екваторі першої половини. Український воротар молдавського клубу Максим Коваль неабияк допоміг своїй команді перемогти, здійснивши 5 сейвів.

Ракув вигриз перемогу над Карабахом. Владислав Кочергін вийшов на поле у стартовому складі, але результативними діями не відзначився. Джафаркулієв прикрим автоголом допоміг полякам відкрити рахунок вже у другому таймі. П'ясецькі подвоїв перевагу Ракува, але далі гра пішла не за планом команди українця. Джіджа оформив дубль протягом 2-х хвилин, відновивши інтригу в матчі. На 90+1 хвилині Кіттель таки вигриз перемогу для господарів поля, ставши героєм зустрічі.

Клаксвік розписав "суху" нічию із шведським Гекеном. У минулому турі фарерці також не змогли визначити сильнішого з Ференцварошем вдома, але розгромили команду Черчесова на виїзді (3:0), після чого росіянина звільнили з команди.

Лудогорець зіграв внічию з Олімпією. Команди обмінялися голами у першій половині. По перерві забитих м'ячів фанати не дочекалися. Український оборонець Ігор Пластун провів на полі увесь матч.