"Ми впевнені, що керівництво Тоттенхема розуміє, що Шахтар вклав значні кошти у трансфер Соломона. Такі інвестиції українські клуби у нашому скрутному становищі не можуть собі дозволити втратити.

Ми сподіваємося, що напередодні нашого товариського матчу відбудеться зустріч із представниками Тоттенхема, і в дусі доброї волі знайдемо розв'язання питання щодо компенсації за Соломона. Рішення має задовольнити обидві сторони.

Ми не намагаємося отримати якийсь прибуток. Нам потрібно просто покрити витрати, не більше того. Я вірю, що ми знайдемо полюбовне рішення, щоб усі сторони були задоволені", – сказав Палкін у коментарі британському виданню Evening Standard.

Нагадаємо, Соломон перебрався до Шахтаря у січні 2019-го з Маккабі Петах-Тіква. У футболці "гірників" ізраїльтянин провів 106 матчів, у яких відзначився 22 голами, та тричі ставав чемпіоном України.

Напередодні Соломон підписав контракт з Тоттенхемом на 5 років. Трансфер відбувся завдяки правилу ФІФА, яке дозволяє легіонерам покидати українські клуби через повномасштабне вторгнення росії. Втім "гірники", як повідомляли раніше, таки отримають за нього якусь компенсацію. Основну частину цієї суми на себе візьме ФІФА.