Напередодні "шпори" офіційно підписали контракт з екс-зіркою Шахтаря терміном на 5 років. Трансфер відбувся завдяки правилу ФІФА, яке дозволяє легіонерам покидати українські клуби через повномасштабне вторгнення росії.

У такий спосіб, Шахтар міг втратити коштовну зірку безплатно. Втім "гірники" таки отримають за нього якусь компенсацію, повідомляє The Guardian. Основну частину цієї суми на себе візьме ФІФА. З чим пов'язана така щедрість, наразі невідомо.

Нагадаємо, угода Манора з "гірниками" була розрахована до грудня 2023-го. Крім Соломона, деякі інші легіонери також намагалися знайти собі нову команду. Донеччани не збираються миритися з цим, тому погрожують іншим клубам судовою тяганиною.

Нагадаємо, Соломон перебрався до Шахтаря у січні 2019-го з Маккабі Петах-Тіква. У футболці "гірників" Ізраїльтянин провів понад 100 матчів, у яких відзначився 22 голами, та тричі ставав чемпіоном України. Після повномасштабного вторгнення Манор скористався дозволом ФІФА і покинув Шахтар. Минулий сезон вінгер провів на правах оренди в Фулхемі, за який забив 5 голів у 24 матчах.