Ліга чемпіонів. Кваліфікація. Перший раунд

ГІК (Фінляндія) – Ларн (Ірландія) – 1:0

Гол: Радуловіч, 3

Гекен (Швеція) – ТНС (Уельс) – 3:1

Голи: Садік, 7, Рюгорд, 13, Ховланд, 37 – Макманус, 32

Фарул (Румунія) – Шериф (Молдова) – 1:0

Гол: Кікі, 56

Слован (Словаччина) – Свіфт (Люксембург) – 1:1

Голи: Вайсс, 25 – Штольц, 22 (пен.)

Вилучення: Куцка, 45+6

ГІК мінімально переміг Ларн у першому матчі кваліфікації. Радуловіч забив вже у дебюті гри, а цей м'яч став єдиним у поєдинку. Гекен здобув перемогу в матчі з ТНС. Господарі повністю переважали суперника, лише гостям вдалося виконати більше штрафних ударів. Однак реалізація була на боці Гекена – 3:1.

Шериф, який очолював Юрій Вернидуб з 2020 по 2022 роки, поступився Фарулу. Господарі повели в рахунку аж на 56-й та впевнено контролювали м'яч. Шерифу відігратися не вдалося, 18 липня підопічні Бордіна матимуть змогу взяти реванш. До слова, у рамці воріт чемпіона Молдови стояв українець Максим Коваль.

Слован приймав Свіфт. У першому таймі було гаряче – спочатку гості вимагали пенальті, який український арбітр Віктор Копієвський призначив лише після перегляду VAR. Штольц впевнено реалізував удар з позначки, але вже через 3 хвилини Слован зрівняв.

Під завісу тайму Копієвський нагородив Куцку червоною карткою. По перерві в обох колективів практично не було моментів, тож гра завершилася нічиєю.

Додамо, що Слован зустрічався із Шахтарем у 2021 році, щоправда, цей матч був товариським. Тоді "гірники" поступилися з рахунком 0:1.