Відбір на Євро-2024

Група А

Норвегія – Шотландія – 1:2

Голи: Холанд, 61 – Дайкс, 87, Маклін, 89

Група G

Чорногорія – Угорщина – 0:0

Група F

Азербайджан – Естонія – 1:1

Голи: Кривоцюк, 62 – Саппінен, 27

Норвежці впевнено контролювали гру протягом першого тайму та зуміли 4 рази пробити по воротах суперника, у відповідь шотландці завдали лише один удар.

На 61-й хвилині Норвегії таки вдалося повести в рахунку. Арбітр вказав на позначку, адже Портеус порушив правила – Холанд взявся виконувати пенальті та виграв дуель з кіпером. Шотландія відповіла на останніх хвилинах Дайкс після помилки захисника переграв кіпера, а на 89-й Маклін вивів свою команду вперед та приніс їй перемогу.

Таким чином, Шотландія набрала вже 9 очок та очолює групу, Іспанія друга (3 пункти), Норвегія на третьому місці з 1 балом, Грузія розташувалася на 4 сходинці (1 очко), а Кіпр все ще не записав пунктів до свого активу.

Чорногорія зіграла в суху нічию з Угорщиною. Гості зустрічі більше володіли м'ячем у першому таймі, однак Чорногорії вдавалося пробивати по воротах, та м'яч ніяк не залітав у сітку. У другій половині зустрічі ситуація не змінилася, обидві команди обмінювалися моментами та намагалися забити, тож доводилося зупиняти атаки. Арбітр виписав 6 жовтих карток на дві команди. До голу в цьому матчі так і не дійшло.

Тож, Чорногорія та Угорщина продовжуються ділити 2 та 3 місце відповідно (по 4 пункти). Першою йде Сербія (6 очок), Болгарія та Литва аутсайдери – по 1 балу.

Азербайджан розписав нічию з Естонією. Аутсайдери групи F мали змогу набрати перші очки у цьому відборі. "Сині" відкрили рахунок на 27-й хвилині, після удару Саппінена. Кривоцюк зумів зрівняти аж на 62-й, підопічні Де Б'язі повністю контролювали гру та намагалися вирвати перемогу, однак естонці не дали їм такої можливості.

Тож, Азербайджан та Естонія ділять 4 та 5 місце у таблиці (по 1 очку), однак естонці зіграли на гру менше. Швеція та Бельгія мають по 3 пункти, а Австрія є лідером (6 балів).