Відбір на Євро-2024, 3 тур

Група G

Литва – Болгарія – 1:1

Голи: Гірдвайніс, 15 – Петков, 27

Вилучення: Ласіцкас, 17

Група J

Люксембург – Ліхтенштейн – 2:0

Голи: Сінані, 59, Родрігес, 89

Литва та Болгарія ще не набрали жодного очка у своїй групі, тож цей поєдинок був принциповим для них обох. Литовці повели в рахунку на 15-й хвилині – Гірдвайніс після подачі з кутового ефектно пробив, м'яч спочатку влучив у стійку, а від неї у ворота. Через 2 хвилини господарі вже були у меншості, адже Ласіцкас отримав пряму червону за затримку суперника.

Болгарія скористалася перевагою та зрівняла рахунок. Петков успішно пробив з-за меж штрафного. Гості могли відзначитися ще, однак на перерву команди пішли все ж за нічийного рахунку.

У другій 45-хвилинці болгарці переважали суперника за всіма показниками та були ближчі до забитого м'яча, футболісти Литви впевнено оборонялися. Проте змінити рахунок так нікому і не вдалося. Результативна нічия подарувала обидвом командам по першому пункту у цьому відборі. Таким чином, литовці посідають останню сходинку (зіграли на гру менше), Болгарія – четверта. На третьому місці Чорногорія (3 пункти), на другому Угорщина (3 бали), а Сербія очолює таблицю (6 очок).

Люксембург переміг Ліхтенштейн. Протягом першої половини зустрічі господарі більше контролювали гру та завдали 5 ударів у площину воріт суперника. Наприкінці тайму їм все ж вдалося забити, але рефері матчу, українець Олексій Деревінський, скасував взяття воріт після перегляду VAR – офсайд.

Уже по перерві скандальний динамівець Жерсон Родрігес, який на правах оренди виступає за Аль-Вахду, віддав пас Сінані, а той відкрив рахунок у матчі. Господарі продовжували тиснути, а під завісу гри Родрігес таки записав гол у свій актив, завдавши дивовижного удару з-за меж штрафного, та поставив крапку.

Тож, Люксембург піднявся на 3 місце у турнірній таблиці (4 пункти), а Ліхтенштейн останній (6 сходинка). Попереду Ісландія та Боснія і Герцоговина (по 3 очки). Португалія лідер (6 балів), Словаччина друга (4 пункти).