Серія А. Тур 38

Рома – Спеція – 2:1

Голи: Залевскі, 43, Дибала, 89 (п) – Ніколау, 6

Удінезе – Ювентус – 0:1

Гол: Кʼєза, 68

Мілан – Верона – 3:1

Голи: Жиру, 45+1 (п), Леау, 85, 90+2 – Фараоні, 72

Для Роми та Спеції цей поєдинок мав надважливе значення. Господарям потрібно було втриматися у зоні Ліги Європи, а для гостей – не вилетіти з Серії А. Український легіонер Спеції Віктор Коваленко не потрапив у стартовий склад.

Підопічні Моурінью примудрилися пропустити швидкий гол на 6 хвилині. Ніколау у стрибку головою замкнув навіс партнера та поцілив під ліву стійку. Рому категорично не влаштовував такий розвиток подій. Господарі насіли на ворота суперника і лише під завісу першого тайму вдалося зрівняти рахунок. Потужним ударом відзначився Зелевскі. Вже під завісу матчу Дибала вивів Рому вперед, реалізувавши 11-метровий.

Підопічні Моурінью втримали місце у ЛЄ, а Спеція посіла 17 сходинку і залишається у Серії А на наступний сезон.

У паралельному матчі туру Ювентус приймав Удінезе. Туринці після зняття 10 очок через санкції опустилася на 7 сходинку у зону ЛК. Клуб ще мав шанси потрапити у Лігу Європи, але для цього потрібно було перемагати та сподіватися, що Рома свій поєдинок не виграє. Лише у другому таймі туринці вийшли вперед. Кʼєза опинився на ударній позиції та записав гол у свій актив.

Проте Ювентусу не вдалося покращити своє становище у турнірній таблиці. Команда залишилася 7-ю та зіграє у Лізі конференцій.

Верона спробувала зачепитися за очки у матчі з Міланом з надією врятуватися від вильоту. Підопічні Піолі не збиралися допомагати цим планам стати реальністю. Мілан повністю контролював поєдинок і у додатковий час першого тайму оборона Верони дала тріщину. Господарі заробили пенальті, який успішно реалізував Жиру. Проте гості зуміли навіть відновити паритет. Фараоні ідеально завершив атаку своєї команди пострілом у порожні ворота. Це не зупинило підопічних Піолі – Леау оформив дубль. Таким чином Верона понизилася у Серію В.

Важливою подією під час гри стало прощання зі Златаном Ібрагімовічем. Фанати Мілана влаштували перфоманс на честь футболіста, який прийняв рішення покинути команду.