Серія А. Тур 38

Наполі – Сампдорія – 2:0

Гол: Осімхен, 64 (п), Сімеоне, 85

Для обох команд цей матч не мав жодного турнірного значення. Наполі достроково став чемпіоном, а Сампдорія вже вилетіла з вищого дивізіону чемпіонату Італії, посівши останнє місце.

Господарі контролювали мʼяч більшу частину часу та пресингували суперника біля його воріт. Проте у першому таймі розмочити рахунок не вдалося. Зокрема Осімхен головою пробив вище, а удар Кварацхелії в останній момент заблокував опонент.

По перерві підопічні Спаллетті продовжили тиснути на футболістів Сампдорії. На 62 хвилині Мурру збив Осімхена фактично перед власними воротами та привіз пенальті. Нападник пішов сам пробивати й влучив у ціль, хоча голкіпер був близьким до того, щоб врятувати свою команду.

А тим часом фанати на трибунах вже готувалися до святкування чемпіонства Наполі та церемонії вручення довгоочікуваного трофея. Вони співали, палили піротехніку та дякували команді за сезон. Це надихнуло неаполітанців на ще один гол. Сімеоне красивим ударом з дальньої відстані розстріляв правий кут воріт. Арбітр зафіксував перемогу Наполі з рахунком 2:0.

Нагадаємо, що неаполітанці вперше за 33 роки виграли Скудетто. Востаннє вони ставали чемпіонами у 1990-му ще за часів легендарного капітана Дієго Марадони.