Рома жодного разу у своїй історії не тріумфувала у Лізі Європи. Підопічні Моурінью хотіли другий сезон поспіль святкувати титул міжнародної арени, адже торік стали першими переможцями Ліги конференцій. Натомість Севілья жодного разу не програвала фінал цього турніру, тому прагнула підтвердити статус найуспішнішої команди в історії ЛЄ.

Перший небезпечний момент створили "вовки". Спінаццола залишився самотнім у карному майданчику та потужно пробив – Буну впорався з ударом. На 34-й хвилині Манчіні вивів Дибалу на побачення з голкіпером, а аргентинець впевнено вивів свою команду вперед.

Найгостріший у першому таймі момент Севільї створив Ракітіч, який з далекою дистанції сильно приклався до м'яча. Підопічних Моурінью врятувала стійка. Відновити паритет іспанцям допоміг Манчіні. Захисник не зміг вчасно зорієнтуватись у епізоді, тому записав до свого активу прикрий автогол.

Під завісу основного часу Рома двічі мала шанс завоювати бажану перемогу, але Буну відчайдушно рятував свою команду. Андалусійці відповіли гострим ударом Сусо. Суперники не змогли виявити сильнішого і в екстра-таймах, тому долю переможця мала вирішити серія пенальті.

Буну відбив пенальті Манчіні та Ібаньєса, натомість Севілья реалізувала всі свої спроби. Переможний пенальті після перебивання забив Гонсало Монтіель. Андалусійці підтвердили статус королів Ліги Європи.