АПЛ, 27 тур

Вест Хем – Лідс – 3:1

Голи: Райс, 31, Боуен, 70, Лансіні, 90+4 – Родріго, 17

Брайтон – Саутгемптон – 3:1

Голи: Фергюсон, 29, 40, Гросс, 60 – Ельюнуссі, 58

Вест Хем розписав нічию з Лідсом. Вже на 17-й хвилині Родріго пробив з близької відстані після вкидання в штрафний, гості активізувалися та все ж зуміли відіграти один м'яч. Райс став героєм епізоду, пробивши під поперечку – без шансів для кіпера.

По перерві Вест Хем продовжував тиснути, Боуен опинився на ударній позиції та пробив насилу – 2:1. Втрутився VAR, однак офсайду не було зафіксовано. Вже у компенсований арбітром час гол у свій актив записав Лансіні та поставив крапку в зустрічі. Тож, Вест Хем посідає 14-те місце (40 очок), а Лідс залишився у зоні вильоту (18 сходинку, 31 бал). Евертон, завдяки поразці аутсайдера АПЛ, залишився поза зоною вильоту.

У паралельному матчі Брайтон розібрався із Саутгемптоном. Підопічні Де Дзербі виграли перший тайм за усіма показниками й зуміли забити два м'ячі. Спочатку Фергюсон пробив низом повз кіпера, а згодом оформив дубль. У другій 45-хвилинці аутсайдерам вдалося забити, Ельюнуссі замкнув подачу з кутового. Згодом "святі" зрівняли, проте VAR зафіксував офсайд.

Натомість Брайтон свою нагоду реалізував втретє. Гросс прицілився з меж карного майданчика. Підопічні Де Дзербі намагалися забити ще, але реалізація підвела їх.

Таким чином, Брайтон набрав 61 пункт і гарантує собі 6 місце, а з ним і вихід у Лігу Європи. Саутгемптон продовжує перебувати на дні.