АПЛ. Тур 28

Манчестер Сіті – Вест Хем – 3:0

Голи: Аке, 50, Холанд, 70, Фоден, 85

Ліверпуль – Фулхем – 1:0

Голи: Салах, 40 (п)

Переможна хода "містян" в АПЛ (8 поєдинків) не просто повернула їх до чемпіонської гонки, а й дозволила Манчестер Сіті стати головним претендентом на англійський титул. Напередодні поєдинку проти Вест Хема підопічні Гвардіоли опустились на другу сходинку турнірної таблиці, проте вони навіть не думали на довго там затримуватись.

Виборювати перемогу для Манчестера вийшли відразу два форварди – і Холанд, і Альварес розпочали поєдинок зі стартових хвилин. Втім, першу нагоду, щоб відзначитись отримав Марез. Алжирець відгукнувся на передачу Гріліша та сильно пробив з меж карного майданчика. Лише майстерність Фабіанскі врятувала "молотобійців" від швидкого пропущеного голу.

Вест Хем відповів небезпечним ударом Боуена з гострого кута. На 32-й хвилині "містяни" могли відкривати рахунок – Родрі обігрався з Холандом та вискочив на побачення з голкіпером. На цей раз підопічних Мойєса врятувала штанга.

Вест Хем грамотно оборонявся та у першому таймі майже не давав грізним гостям створювати небезпеку біля своїх воріт. Проте вже на початку другої половини гри Аке змусив шаленіти фанів на трибунах Етіхаду. Гріліш заробив фол на підступах до карного майданчику, а Марез виконав витончений навіс на дальню штангу. Аке залишилось лише підставити голову та святкувати гол в обіймах своїх одноклубників.

На 70-й хвилині Холанд отримав ледь не перший гольовий момент у матчі, проте скористався норвежець ним на всі 100%. Гріліш вивів форварда віч-на-віч з Фабіанскі, а той елегантно перекинув воротаря. Холанд забив 35 гол у нинішньому сезоні АПЛ та перевершив досягнення Ендрю Коула та Алана Ширера – обидва забивали по 34. Таким чином він став рекордсменом чемпіонату Англії за кількістю голів за сезон.

Фінальну крапку у поєдинку поставив Фоден, який відзначився потужним ударом з лінії карного майданчика.

Манчестер Сіті завоював чергову перемогу в АПЛ та повертає собі перше місце турнірної таблиці (79 очок). Вест Хем залишився на 15 сходинці з 34 очками.

В паралельному поєдинку Ліверпуль вдома зустрічався з Фулхемом. Салах міг відзначитись вже на 18-й хвилині, проте м'яч після його пострілу просвистів над поперечкою. Єгиптянин відкрив рахунок вже під кінець першого тайму, впевнено реалізувавши 11-метровий удар.

Відразу по перерві Салах міг оформлювати дубль, однак знову пробив вище воріт з вигідної позиції. Чудову нагоду вирвати нічию втратив Вінісіус – з його спробою не без проблем впорався Алісон.

Ліверпуль виграв п'ятий матч АПЛ поспіль та впевнено утримує 5 місце з 59 очками. Фулхем йде 10-им з 45 очками.