У двох попередніх турах Серії А римляни зазнали поразок. Спершу "вовки" в меншості поступилися Сассуоло (3:4), а потім мінімально програли в принциповому дербі з Лаціо (0:1). Сампдорія ж стабільно плентається у підвалах турнірної таблиці, але у попередньому матчі вона здолала ще одного невдаху чемпіонату Італії – Верону (3:1).

На екваторі першого тайму Сампдорія могла виходити вперед. Капітан гостей Габб'ядіні потужно пробив зі штрафного, але його наміри зруйнував яскравий сейв Руя Патрісіу. Через кілька хвилин від пострілу Вейналдума Сампдорію врятувала ліва стійка. А під завісу тайму майстерність кіпера гостей випробували Залевсі та Пеллегріні, але на перерву команди пішли з нулями на табло.

На старті другого тайму оборонець генуезців Мурільйо залишив свою команду в меншості, заробивши за брутальний фол другу жовту картку. І вже за 5 хвилин підопічні Моурінью скористалися перевагою. Забутий гравцями Сампдорії Вейналдум після навісної передачі Матіча впритул розстріляв ворота гостей ударом головою.

Під завершення поєдинку голкіпер Сампдорії Равалья, який чимало разів рятував команду в цій дуелі, "привіз" у свої ж ворота пенальті. Вирок арбітра холоднокровно виконав Дибала, розвівши Равалью і м'яч по різних кутах. Вже у доданий час Ель-Шаараві довів рахунок до розгромного – 3:0.

Після цієї перемоги Рома піднялася у зону Ліги чемпіонів, обійшовши Мілан та Аталанту – четвертий щабель, 50 пунктів. Сампдорія залишилася на передостанній сходинці турнірної таблиці – 19 місце, 15 очок.