У першому матчі кваліфікації до Євро-2024 Швеція поступилась Бельгії (0:3). На 73-тій хвилині поєдинку на полі з'явився найстарший гравець серед обох команд – Златан Ібрагімович, проте навіть його поява не врятувала шведів від поразки.

Ібра мав можливість встановити рекорд відборів на чемпіонати Європи, ставши найстаршим гравцем в рамках цих змагань – 41 рік і 172 дні. Проте у паралельному матчі між Гібралтаром та Грецією (0:3) грав ще один ветеран Лі Каск'яро, який народився на чотири дні раніше від Златана. Таким чином саме чорногорець встановив історичне досягнення.

Попередній рекорд утримував легендарний голкіпер збірної Італії Діно Дзофф, який у 1983-му зіграв проти шведів коли йому був 41 рік і 3 місяці. Вікове досягнення фінальної частини Євро належить Габору Кіраю – колоритний воротар угорців виступив на Євро-2016 у віці 40 років та 86 днів.

Нагадаємо, цього сезону Ібрагімовіч мав серйозні проблеми зі здоров'ям, тому зміг зіграти лише 4 поєдинки за Мілан. Нещодавно швед відзначився першим голом в сезоні та став найстаршим футболістом, що будь-коли відзначався у Серії А.