ЧЄ-2024. Кваліфікація

Швеція – Бельгія – 0:3

Голи: Лукаку, 35, 49, 83

Австрія – Азейбарджан – 4:1

Голи: Забітцер, 28, 50, Грегорич, 29, Баумгартнер, 69 – Махмудов, 64

Сербія – Литва – 2:0

Голи: Тадіч, 16, Влаховіч, 53

Болгарія – Чорногорія – 0:1

Голи: Крстовіч, 70

Після провального виступу на чемпіонаті світу 2022 року збірна Бельгії прагнула реабілітуватись перед своїми фанами. Поєдинок зі Швецією став першим викликом для нового тренера бельгійців Доменіко Тедеско, який донедавна тренував німецький Лейпциг.

Бельгійці почали динамічно і вже на 6-й хвилині мали можливість відзначитись, проте гострий удар Лукебакіо був заблокований оборонцем. Шведи відповіли сольним проходом Кулусевскі, який накрутив кількох суперників та цілив у правий кут, та все ж не зміг пробити Куртуа. Йти на перерву з сухим результатом відмовився Ромелу Лукаку, який після навісу активного Лукебакіо переправив головою м'яч у сітку воріт Ольсена.

Нападник Інтера навіть не думав зупинятися на досягнутому і вже на початку другого тайму відзначився вдруге. Хоч шведи і намагалися нав'язувати свою гру, проте до бажаного результату це так і не привело. Той таки Лукаку оформив під завісу поєдинку хет-трик, покотивши м'яч в порожні ворота з передачі Бакайоко.

У паралельному матчі квінтету збірна Австрії без проблем розібралась з Азейбарджаном. Героєм матчу став півзахисник Марсель Забітцер, який встиг відзначитись дублем та результативною передачею. Таким чином Бельгія та Австрія ділять першу сходинку групи F, Азербайджан та Швеція посідають четверте та п'яте місце відповідно.

У групі G свою першу перемогу здобула збірна Чорногорії, мінімально обігравши на виїзді Болгарію, що дозволило їй зайняти другу сходинку. Своєю чергою, Сербія впевнено розібралась з Литвою завдяки голу і асисту Тадіча, та одноосібно очолила групу.