Євро-2024. Кваліфікація. Група C

Італія – Англія – 1:2

Голи: Ретегі, 56 – Райс, 13, Кейн, 44 (пен.)

Вилучення: Люк Шоу, 80

Північна Македонія – Мальта – 2:1

Голи: Ельмас, 66, Чурлінов, 72 – Яннік, 86

"Три леви" активніше розпочали матч, тож цю перевагу вдалося конвертувати у забитий м'яч. Спочатку Кейн пробив, однак влучив у захисника, а Райс успішно зіграв на добиванні. Підопічні Манчіні не створили небезпеки у відповідь.

Наприкінці тайму Ді Лоренцо зіграв рукою у штрафному, арбітр призначив 11-метровий лише після перегляду VAR. Кейн впевнено реалізував момент. По перерві італійцям вдалося відіграти один м'яч. Ретегі отримав хорошу передачу від Пеллегріні та влучно пробив у лівий нижній кут. Футболісти Італії ще кілька разів завдавали ударів, однак безрезультативно.

Підопічні Саутгейта у другому таймі навіть не пробивали по воротах господарів, а на 80-й хвилині команда залишилася в меншості. Люк Шоу отримав другу жовту за фол та покинув поле. Таким чином, Англія розташувалась на 2-му місці турнірної таблиці, а Італія наразі четверта.

У паралельному матчі групи C Мальта приймала Північну Македонію. Перший тайм був доволі нудний, команди жодного разу не пробили у площину воріт. По перерві македонці відкрили рахунок. На 66-й Міовскі зіграв головою, спрямувавши м'яч вниз, а Ельмас блискуче зорієнтувався та відправив його в сітку.

Через декілька хвилин Чурлінов подвоїв перевагу своєї команди. Під завісу гри Яннік зіграв на добиванні та з близької відстані пробив. Рахунок став 2:1.

Північна Македонія очолила групу C (3 пункти), Мальта посідає останнє місце. Збірна України поки 3-тя, однак свій перший матч підопічні Ротаня зіграють 26 березня проти Англії.