Ліга чемпіонів, 1/8 фіналу, матч-відповідь

Реал – Ліверпуль – 1:0 (перший матч – 5:2)

Гол: Бензема, 78

Перший матч змушував Ліверпуль сподіватися на диво. 4 роки тому команда Клоппа вже мала успішний досвід з іншим іспанським китом, обігравши Барселону 4:0 після 0:3. Втім, той камбек стався на Енфілд у виконанні значно грізнішої версії "червоних". Проблем додавав кадровий голод у півзахисту – Тьяго, Хендерсон і Байчетіч не могли допомогти команді через травми. Клопп відрядив 37-річного Мілнера і нападника Гакпо у компанію до Фабінью. Натомість склад Реала був передбачуваним і бойовим.

Мадридці почали зустріч так, наче ніякого запасу й немає. Підопічні Анчелотті відразу захопили центр поля, а Вінісіус знову тероризував Трента. Бензема настільки повірив у себе, що віддав неохайну верхову передачу назад і "привіз" момент, але Нуньєс з пасу Салаха пробив легко в ноги Куртуа. Це був єдиний момент Ліверпуля до середини тайму.

В інших воротах Аліссон крутився білкою в колесі. Постріл Крооса став розминкою для бразильця, а потім були два суперсейви. Кіпер Ліверпуля встиг накрити удар Вінісіуса з метра і ефектно кінчиками пальців переправити у поперечку гармату Камавінга. Камбеком гостей навіть не пахло...

Експериментальний півзахист Ліверпуля не міг зв'язати гру, тому часто доводилося використовувати далекі закидання. Кілька разів Салаху вдалося творити гостроту проти повільного Начо. Фараон прострілом з правого флангу знайшов Жоту, але м'яч звалився з ноги португальця. Лише під завісу тайму "червоним" вдалося перехопити ініціативу, змусивши Куртуа показувати майстерність. Бельгієць відповів Аліссону двома своїми сейвами – дотягнувся до крученого удару Нуньєса і парирував спробу Гакпо в ближній кут.

Загалом суперники видали 45+2 хвилини якісного, інтенсивного футболу, але рахунок мадридської зустрічі не залишав місця інтризі. Клопп явно мав щось робити в перерві. Ймовірно, німець обійшовся мотиваційною промовою, бо замін під час відпочинку не проводив.

Реал знову потужніше почав тайм і мав відкривати рахунок. Вальверде перехопив поганий пас Робертсона, обігрався з Бензема та вийшов на рандеву з Аліссоном – черговий сейв героїчного бразильця. Клопп зрозумів, що словами тут не обійдешся. Тренер Ліверпуля кинув у бій Елліота/Фірміно замість Жоти/Нуньєса.

Проблему центра поля це ніяк не вирішило. Кроос і Модріч продовжували домінувати, а Вальверде псувати моменти. Уругваєць з навісу Луки мав ще одну чудову нагоду, проте головою пробив неточно. Бензема перехопив естафету, вліпивши з вбивчої позиції над воротами.

Фарт Ліверпуля завершився на 78-й хвилині. Гол Реала вийшов доволі курйозним. Ван Дейк вибив м'яч з-під ніг Бензема на Вінісіуса, який мав завершувати сам. Замість цього бразилець кумедно завалився на газон, але лежачи переправив тому-таки Бензема – Карім не схибив бодай у порожні. Володар "Золотого м'яча" під час святкування схопився за задню поверхню стегна і відразу пішов відпочивати на лаву запасних.

Промовиста статистика безнадії Ліверпуля – всього один удар за весь другий тайм! Реал впевнено крокує у чвертьфінал, а Клоппу залишається думати про АПЛ, де зовсім не гарантоване місце в наступному розіграші Ліги чемпіонів.