Рогер Віттманн, який опікується справами 31-річного бразильського форварда, не приховує, що той хоче покинути мерсисайдців влітку на мажорній ноті кар'єри. Цікаво, що за його словами, Фірміно пішов на такий крок не заради вищої зарплати.

"Наш з Роберто план на найближчі тижні – показати тренеру та Ліверпулю найкращу версію Фірміно, щоб гідно попрощатися. Він хоче це зробити саме так.

Роберто поки гадки не має, що його чекатиме в майбутньому. Під час переговорів з Ліверпулем він повторював: "Я не хочу спілкуватись з іншими клубами. В цьому нема потреби". Він сказав, що ухвалив це рішення разом із клубом. Я вперше в житті з таким зіткнувся – гравець, який незабаром стане вільним агентом, каже, що спілкуватися з іншими клубами не потрібно! Отже, його рішення не мотивоване бажанням піти в іншу команду або отримати більший контракт. Це зовсім незвично.

Клуб дав йому час, тиску не було. Роберто ніколи не порівнював пропозиції та не просив мене вести переговори з іншими клубами. Для нас це було б легко, але його наміри були іншими. Йому хочеться знайти нову дорогу. Це зовсім не схоже на наш звичний бізнес, повірте мені!

Це не найпростіше рішення для хлопця. Він витратив довгий час, щоб ухвалити його разом із сім'єю. Це рішення прийшло з любов'ю. Роберто – мирна людина, він сказав, що провів у клубі чудовий час, а тепер йому час піти. Ліверпуль – це найкращий і найуспішніший період його життя. Це була неймовірна пригода", – сказав Віттманн в інтерв'ю Football Insider.

Додамо, раніше Football Italia повідомляла, що у послугах Фірміно зацікавлені Мілан, Інтер та Ювентус.