Барселона востаннє здобувала Кубок Іспанії у 2021-му, Реал – у 2014-му. В цьому сезоні команди розпочали боротьбу в Копа дель Рей зі стадії 1/16 фіналу. "Бланкос" спершу мінімально обіграли представника четвертого дивізіону Іспанії – Касереньйо (1:0). Ворота мадридців тоді зберіг "сухими" Андрій Лунін. Далі підопічні Анчелотті ледь пройшли Вільяреал (3:2), а у чвертьфіналі вибили з турніру Атлетіко (3:1).

Барселона спочатку ледь не вилетіла від Інтерсіті з третьої за силою ліги Іспанії (3:2), тоді декласувала Сеуту (5:0) і пройшла Реал Сосьєдад (1:0).

Пристрасті завирували ще до початку поєдинку. Фани "вершкових" порозкидали біля Сантьяго Бернабеу банкноти із зображенням президента Барселони Жоана Лапорти. Під час акції вони скандували "Корупція у федерації". Йдеться про скандал довкола виплати каталонцями грошей колишньому віце-президенту Технічного суддівського комітету ФФІ Негрейрі. Він начебто надавав "блаугранас" звіти про роботу арбітрів.

У середині першого тайму гості вийшли вперед. Камавінга втратив м'яч у простій ситуації, у підсумку Кессьє вийшов на побачення з Куртуа, воротар парирував удар хавбека "гранатово-синіх", але м'яч влучив у Мілітао і по-зрадницьки застрибав у сітку. Спершу арбітр помилково зафіксував офсайд, але VAR відновив справедливість. 0:1 після першого тайму.

По перерві боротьби та чвар було значно більше, ніж змістовної атакувальної гри. Каталонці напрочуд впевнено втримували комфортний рахунок і навіть інколи загрожували воротам господарів. В одному з епізодів на ударну позицію виходив Кессьє, але його удар "заблокував"... партнер по команді Фаті. Врятувати Реал намагався Родріго, але його дальньому удару забракло точності – м'яч пролетів повз праву стійку. 1:0 – підопічні Хаві відбили фінальні атаки мадридців.

Матч-відповідь на Камп Ноу відбудеться 5 квітня. Додамо, що напередодні Осасуна обіграла Атлетік в іншому півфінальному поєдинку (1:0).