Манчестер Юнайтед боротьбу за трофей розпочав з 1/16 фіналу. Спершу "червоні дияволи" здолали Астон Віллу (4:2), згодом Бернлі (2:0) та Чарльтон (3:0). У півфіналі манкуніанці двічі перемогли Ноттінгем – 3:0 та 2:0.

Ньюкасл стартував у Кубку ліги з 1/32 фіналу, де здолали представника четвертого дивізіону Транвер (2:1). Потім "сороки" вибили з турніру Крістал Пелас (1:0), Борнмут (1:0) і Лестер (2:0). А у півфіналі перемогли Саутгемптон – 1:0 і 2:1. Наставники обох команд – Ерік Тен Хаг і Едді Хау ще не здобували трофеї з МЮ і Ньюкаслом, тож для одного з них цей поєдинок мав стати історичним.

Захищати ворота "сорок" Хау доручив Лорісу Каріусу. Німецький голкіпер вийшов на офіційний поєдинок вперше за останні два роки. Нищівного удару по кар'єрі він зазнав у київському фіналі Ліги чемпіонів, поховавши жахливими помилками Ліверпуль у битві з Реалом.

Манчестер Юнайтед вийшов уперед завдяки блискуче розіграному штрафному. Каземіро виграв другий поверх після подачі Люка Шоу і переправив м'яч у сітку. Арбітр попередив підопічних Тен Хага не святкувати передчасно, але після перегляду VAR впевнився, що взяттю воріт не передував офсайд.

За лічені хвилини манкуніанці подвоїли перевагу. Вегхорст увірвався у штрафний "сорок", віддав на Рашфорда – Маркус заряджав під поперечку, але м'яч зачепив Ботмана і від нього зрикошетив у ворота – 2:0 до перерви.

У другому таймі Рашфорд міг довести рахунок до непристойного, але Каріус виручив Ньюкасл. Загалом німецький голкіпер доволі непогано використав шанс реабілітуватися. А от його одноклубники по перерві не завдали жодного удару в площину воріт МЮ.

2:0 – підопічні Тен Хага здіймають Кубок ліги над головою. Це перший трофей, завойований "червоними дияволами" за останнє п'ятиріччя. Фани Ньюкасла відзначилися красивим жестом, попри невтішний результат своєї команди, підбадьоривши її на останніх хвилинах матчу перфомансом із "чорно-білими" прапорцями.