Шахтар став першою українською командою, яка провела офіційний матч у 2023 році. "Гірники" у Варшаві приймали Ренн. Французи посіли друге місце у групі ЛЄ з Фенербахче, АЕКом Ларнака та Динамо. Кияни двічі поступилися "червоно-чорним" (0:1; 1:2).

Шахтар у порівнянні з Лігою чемпіонів мав одну відчутну втрату. Михайло Мудрик пішов у Челсі за 70+30 млн євро, але на його місце вже була готова заміна. Дмитро Криськів чудово проявляв себе у осінній частині сезону і цілком очікувано посів місце Мудрика на лівому фланзі. Компанію в атаці йому склали Зубков і єдиний легіонер зі старту "гірників" – Лассіна Траоре.

Ренн з перших хвилин заволодів ініціативою, але без гострих моментів. Натомість Шахтар забив з першої нагоди. Зубков віддав довжелезну передачу на 50 метрів вперед, яку мав перехоплювати Джед Спенс. Втім, англієць пролетів повз м'яч, залишивши купу простору для Михайліченка. Лівий захисник Шахтаря сильно вліпив у Манданда, але Криськів був першим на добиванні – 1:0. Для 22-річного хавбека це був дебютний гол у єврокубках, а загалом по сезону вже має 4+2.

Тепер підопічні Йовічевіча точно могли не лізти вперед. Ренн загрожував лише зі стандартів, проте Трубін діяв бездоганно. Шахтар сам вигадав проблеми на свої ворота. На 33-й хвилині Бондаренко жахливим пасом назад подарував Токо-Екамбі рандеву з Трубіним, але й тут кіпер "гірників" виконав розкішний сейв. Упродовж кількох хвилин команди обмінялися жовтими картками – Степаненко і Буріжо. Капітан Ренна пропустить матч-відповідь.

Значно важливішим стало порушення на 44-й хвилині. Конопля у карному майданчику вилетів з-за спини Угечукву і грамотно підставився – пенальті! Виконати вирок довірили Бондаренку. Манданда зачепив м'яч пальцями, але круглий таки залетів у сітку. Шахтар дуже впевнено провів перший тайм і напрацював на комфортну перевагу.

Ренн не мав іншого вибору, як ризикувати відразу по перерві. Гості випустили Зубкова на ударну позицію, але він пробив повз ворота. Після цього почалися скрутні хвилини для Шахтаря. Буріжо сильно вдарив з 20 метрів – Трубін на місці. Втім, голкіпер Шахтаря таки капітулював на 59-й хвилині. Доку виконав дуже підступний крос з лівого флангу, і вже ніхто не міг завадити Токо-Екамбі замкнути дальню стійку.

На щастя, Шахтар не запанікував. Більше того, хлопці Йовічевіча хотіли повернути собі більшу перевагу. Степаненко головою пробив над воротами, а Зубков знову не влучив. Після 70-ї хвилин тренери почали робити заміни. У Шахтаря вийшли Сікан і Петряк замість Траоре та Криськіва. Ренн взагалі виконав 4 заміни.

Нові гравці не надто вплинули на малюнок гри. Шахтар втримав мінімальну перевагу перед поєдинком у Франції за тиждень. Також не слід забувати про цінні очки для України у таблиці коефіцієнтів УЄФА.