Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу

Борусія Дортмунд – Челсі – 1:0

Гол: Адейємі, 63

Челсі виграв групу, де виступали також Мілан, Зальцбург та Динамо Загреб. Борусія Дортмунд пропустила вперед Манчестер Сіті, але випередила Севілью та Копенгаген.

У 1/8 плей-офф "аристократи" випустили у стартовому складі іменитих зимових новачків – Мудрика, Енцо та Феліша. Українець нарешті отримав більше простору на чужій половині, чого йому бракувало в крайніх поєдинках АПЛ. Щоправда, це не дозволило йому відзначитись першою результативною дією у футболці "синіх". На старті поєдинку Хаверц та Михайло розігнали класну контратаку, яку у штрафному зупинив оборонець Борусії.

На екваторі Сілва рукою замкнув передачу з кутового, забивши у ворота дортмундців. Арбітр не зарахував гол та "нагородив" капітана лондонців гірчичником. Феліш кілька разів пристрілювався з дальньої відстані. Перед свистком на перерву португалець отримав найкращу нагоду відкрити рахунок, але спромігся пробити у поперечку.

По перерві Кобель дивом врятував Борусію від класних пострілів Ріса Джеймса. Нарешті на 63-й хвилині Карім Адейємі розігнав блискавичну контратаку, яку сам же й завершив – 1:0. Незабаром Мудрика на полі замінив Кукурелья. Українець отримав одну з найнижчих оцінок за матч (6.6) від порталу Sofascore. Михайло не завдав жодного удару по воротах суперника, натомість зробив дві ключові передачі та 2 забігання, а також виграв 5 з 10 дуелей на газоні. Кулібалі ледь не врятував "пенсіонерів" від поразки під завісу гри – Кобель знову відзначився шедевральним сейвом.

Отже, Челсі поступається, але ще матиме нагоду поквитатися з Борусією Д у матчі-відповіді, який відбудеться 7-го березня.