Бельгія очолювала групу F після невиразної перемоги над Канадою. Кевін де Брюйне був настільки розчарований грою команди, що прямо заявив: "Ми не зможемо виграти Кубок світу". Схоже, критика лідера Ман Сіті трохи розворушила партнерів. "Червоні дияволи" дуже активно розпочали зустріч з Марокко, яке у першому турі розписало нічию з хорватами. Торган Азар після передачі зіркового брата виводив Батшуаї на побачення з кіпером – захисник заблокував удар з гострого кута.

Команда Мартінеса тотально домінувала, володіючи м'ячем 78% ігрового часу. Меньє після хаосу у фінальній третині на техніку пробивав метрів з 16-и, але прямісінько у руки голкіперу. До середини першого тайму марокканці жодного разу не потурбували зірку Реала Тібо Куртуа. Стартового запалу бельгійців вистачило на 20-25 хвилин. Після цього почалася нецікава позиційна боротьба. Ба більше, Бельгія пропустила швидку контратаку, яку небезпечним ударом завершив Хакімі.

Перед самісінькою перервою м'яч таки опинився у воротах Куртуа. Зієш гостро виконав стандарт, а Саїс намагався підправити головою і добряче спантеличив Тібо. Марокканці побігли святкувати, та після перегляду відеоповтору рефері справедливо скасував гол. Захисник "атласних левів" не лише заліз у офсайд, але й перекрив кіперу огляд.

По перерві команди заграли на зустрічних курсах, обмінявшись ударами Зієша і Едена Азара. Останній нагадав самого себе часів Челсі, коли ще не зловживав бургерами. Буфаль класно стріляв у дальній кут, але теж промахнувся. Швидкий, інтенсивний футбол на старті другого тайму, безумовно, подобався.

Марокко ні в чому не поступалося Бельгії, а подекуди навіть виглядало цікавіше. Щоправда, після короткого затишшя саме "дияволи" ледь не відкрили рахунок. Мертенс розібрався з двома і влупив з лінії штрафного – ефектний сейв Муніра врятував "атласних левів". Африканці відповіли результативним стандартом. Сабірі шокував Куртуа прямим ударом зі штрафного у ближній. Саїс знову заважав найкращому кіперу планети, але цього разу – все за правилами.

Після пропущеного м'яча бельгійці активізувалися, проте у них майже нічого не виходило. Лише після подачі з кутового Вертонген пробив поруч зі стійкою. Боб Мартінес кинув у бій височенного Лукаку, та й це не допомогло. Надто вже беззубо вони атакували. А марокканці забили вдруге на 90+2! Зієш асистував Абухлалю, який в один дотик переправив м'яча у сітку. У підсумку Марокко здобуло заслужено перемогу (2:0), очоливши групу F (4 очки). Бельгія суттєво ускладнила собі завдання виходу у плей-офф (3 пункти).