Чинні віце-чемпіони планети хорвати свій шлях на ЧС-2022 розпочинали з поєдинку проти Марокко. "Атласні леви" мають у власному складі чимало статусних виконавців (Зієш, Буну, Ен-Несірі, Мазрауї, Буфаль, Сарр, Амрабат та головна зірка Хакімі), тому сподіватися на легку прогулянку фанам "картатої" збірної було зась.

Навіть попри те, що влітку марокканці втратили тренера, який і вивів їх на Мундіаль. Вахід Халілходжич несподівано втратив роботу через конфлікт з федерацією. Його змінив Валід Реграгі. Під керівництвом якого африканці зіграли тільки три матчі (дві перемоги та одна нічия)

Перший тайм сповна виправдав очікування: в'язка рівна гра, з мінімальною кількістю гольових моментів. Лише ближче до перерви підопічні Даліча наблизилися до воріт суперника, але Модріч та Влашіч свої нагоди не використали. Цілком закономірні "нулі" після стартової 45-хвилинки.

Початок другого тайму подарував надію на гостру гру. Суперники обмінялися небезпечними випадами на ворота одна одної. Але на тому й все. І хорвати, і марокканці вирішили зайвий раз не ризикувати та діяти максимально надійно. Європейці захопили ініціативу, грали першим номером. "Атласні леви" зробили ставку на швидкі контрнаступи.

Врешті матч докотився до цілком логічної "сухої" нічиєї – 0:0. Сьогодні, о 21:00, розпочнеться інший матч квартету F – Бельгія проекзаменує Канаду.