Гранди регулярно втрачали очки на старті чемпіонату, але перемога в очному матчі давала щонайменше тимчасове лідерство, допоки не зіграли сенсаційні Уніон та Фрайбург. Історія попередніх зустрічей не додавала оптимізму Борусії. "Джмелі" востаннє перемагали Баварію у Суперкубку Німеччини-2019, а в чемпіонаті ще на рік раніше.

Перший тайм був характерний для Класікера попередніх сезонів. Борусія натхненно атакує, проте оборона Баварії на чолі з Нойєром відводить будь-які загрози. Натомість мюнхенцям достатньо першого-ліпшого моменту. На 33-й хвилині Мусіала вкотре взяв на себе обов'язки конструктора атак Баварії. Юний хавбек протягнув м'яч до карного майданчика, а потім викотив зручну передачу для Горецки – Леон з напівкола поцілив у нижній кут воріт.

Навіть після цього господарі могли зрівняти рахунок. Нойєр ефектно відбив удар Малена, а Зюле блоком завадили вразити ворота колишньої команди. Свисток на перерву зафіксував мінімальну перевагу Баварії, яка виглядала не зовсмі логічно.

Юліан Нагельсманн явно вказав підопічним на помилки, тому другу половину мюнхенці розпочали агресивніше. Якщо Мане ударом головою пробачив Дортмунд, то Сане був безжальним – 0:2. Цікаво, що обидва голи у ворота Борусії оформили екс-гравці Шальке (принципового суперника).

Після такого господарі знітилися остаточно. Мусіала та той-таки Горецка могли доводити рахунок до розгромного – першому забракло сили, другому точності. Баварія дещо розслабилася і пропустила сама. "Джокер" Борусії Модест точною передачею знайшов 17-річного Мукоко, який став наймолодшим автором гола в історії Класікера!

Майже відразу Модест повинен був зрівнювати рахунок, але з кількох метрів кволо пробив у руки Нойєру. Перед компенсованим часом Баварія залишилася у меншості – Коман отримав другу жовту за зрив атаки. Арбітр додав 4 хвилини, а Борусія остаточно перейшла у режим навали, навіть голкіпер Майєр побіг вперед. Це дало результат. Після чергового закидання Шлоттербек врятував м'яч від виходу за межі поля і точно навісив на Модеста – 2:2! Борусію врятували 17-річна дитина і 34-річний ветеран Бундесліги. Команди набрали по 16 очок, але це поки дає лише 3-4 місця.