Суперкубок Англії

Ліверпуль – Манчестер Сіті – 3:1

Голи: Александер-Арнольд, 21, Салах, 83, Нуньєс, 90+4 – Альварес, 70

Оскільки Вемблі приймає фінал жіночого Євро, матч за Суперкубок Англії довелося перенести на стадіон Лестера. Юрген Клопп здобував на чолі мерсисайдців чи не всі головні трофеї, окрім Community Shield.

Ліверпуль бився за нього двічі, програвши Манчестер Сіті та Арсеналу. Натомість "містяни" востаннє вигравали його у 2018-му, минулого року підопічні Пепа Гвардіоли сенсаційно "віддали" його Лестеру. Ерлінг Холанд вийшов у старті Ман Сіті. Таким чином, він дебютував в офіційних матчах у Англії.

Мерсисайдці розпочали активніше. Вже зі стартових хвилин Александр-Арнольд створив кілька небезпечних моментів біля воріт суперника, а на екваторі тайму красиво відкрив рахунок – м'яч опинився у сітці рикошетом від лівої штанги.

По перерві Альварес відновив паритет, зігравши на підбиранні у штрафному Ліверпуля. Взяття воріт могли скасувати через потенційний офсайд, втім арбітр не побачив порушення правил, скориставшись системою VAR. На 83-й Рубен Діаш зупинив удар Дарвіна Нуньєса рукою та отримав за це "гірчичник" – Салах холоднокровно реалізував пенальті. На останніх хвилинах нестримний Нуньєс все ж поставив крапку в матчі – 3:1.