Україна: Різник – Миколенко, Матвієнко (Попов, 73), Забарний, Караваєв – Сидорчук, Зінченко, Маліновський (Мудрик, 28) – Шапаренко, Довбик (Сікан, 73), Ярмоленко (к).

Ірландія: Келлехер – Макклін (к), Леніхен, О'Ші, Коллінз – Моламбі (Хендрік, 67), Каллен, Браун – Найт (Хуріхейн, 67), Перротт, Хоган (Кін, 57).

Менше тижня тому Україна на виїзді обіграла ірландців – 1:0. Долю тієї зустрічі вирішив красивий, але трохи курйозний гол Циганкова. Після поєдинку в Дубліні "синьо-жовті" та "зелено-білі" з однаковим рахунком 3:0 обіграли Вірменію та Шотландію відповідно.

На цей вечір польське місто Лодзь перетворилося в українське. Колоритну атмосферу на стадіоні підкреслило розкішне виконання національного гімну від етногурту "PATSYKI Z FRANEKA". Гравці нашої збірної на поле вийшли зі синьо-жовтими прапорами, але без курток – їх віддали дітям, які вивели футболістів на матч.

Олександр Петраков довірив місце в старті Дмитрові Різнику. Це дебют голкіпера Ворскли в офіційному поєдинку збірної. Ірландці, схоже, про це знали, адже в дебюті матчу старалися максимально навантажувати воротаря. Але з хвилюванням, пресингом і прямолінійними навісами суперників Різник впорався. А в моменті, коли врятувати партнерів він уже не міг, ірландець пробив не влучно.

Україна теж активно бігала в атаки. Маліновський стріляв зі середньої відстані, але Келлехер нейтралізував загрозу. Не зміг реалізувати свій шанс і Миколенко. В середині тайму Петракову довелося робити заміну. Замість травмованого Маліновського на полі з'явився Мудрик, тож Шапаренко опустився на рідну позицію в центрі поля – до цього хавбек Динамо виконував роль лівого вінгера.

Невдовзі після цього гості вийшли вперед. Центральний захисник Коллінз перехопив м'яч поблизу центра поля, по черзі обіграв кількох опонентів і ударом з меж штрафного відкрив рахунок.

Розкішний гол у найкращих традиціях Ліонеля Мессі! Як не старалися, відновити рівновагу до перерви наші хлопці не змогли – 0:1.

А от відразу на старті другого тайму українці відігралися. Ярмоленко розібрався з опонентом один в один і віддав Довбику на порожні ворота. Один з найлегших голів у кар'єрі Артема, зате який важливий!

Україна додала в агресії, якої бракувало у першій 45-хвилинці. Найбільше старався капітан Андрій Ярмоленко, для якого це був уже 109-й поєдинок за збірну. Аби пробити масовану оборону "зеленої армії", "синьо-жовтим" бракувало нетривіальних рішень. З навісами і прострілами британці справлялися.

Шапаренко несподівано взяв на себе ініціативу і заробив перспективний штрафний, який сам і виконав. Хитро пробив низом, але м'яч застряг в ногах гостей. Україна володіла ініціативою, але до гострих ударів доходило вкрай рідко. Трибуни гнали хлопців Петракова вперед, але було помітно, що це уже п'ятий матч збірної за короткий час. Наприкінці гості навіть кілька разів вибігли у швидкі гострі атаки, але вдалі дії дебютанта Різника врятували "синьо-жовтих".

Тож 1:1 – Україна вперше втрачає очки у цьогорічній Лізі націй, але зберігає лідерство в групі – 7 очок після трьох матчів. На бал менше у Шотландії. В Ірландії 4 пункти після 4 ігор.

Наступний поєдинок Ліги націй підопічні Петракова зіграють 21 вересня в Шотландії.