Ліга націй, 3 тур

Україна – Вірменія – 3:0

Голи: Маліновський, 61, Караваєв, 77, Миколенко, 84

Україна: Пятов – Караваєв, Забарний, Матвієнко, Зінченко (Миколенко, 77) – Маліновський, Сидорчук (Ігнатенко, 85), Шапаренко (Піхальонок, 70) – Циганков, Яремчук (Довбик, 70), Мудрик (Зубков, 78)

Вірменія: Юрченко – Монрой, Восканян, Мкоян, Мкртчян Ст. – Оганесян, Удо, Дашян (Малакян, 88), Барсегян (Арутюнян, 66) – Байрамян (Бічахчян, 52) – Бабаян (Адамян, 55)

Перший номінально домашній поєдинок у Лізі націй "cиньо-жовті" провели у польському місті Лодзь. Після експериментального складу в Ірландії Олександр Петраков фактично повернувся до стартової одинадцятки з Глазго.

На полі з'явились відразу 7 футболістів, що грали проти Шотландії з перших хвилин. Бущан і Степаненко залишились поза заявкою через травми, Пятов вийшов на свій прощальний матч у збірній, а Зінченко – зіграв на позиції Миколенка. Той же Ярмоленко занедужав і залишився у готелі.

7-річна киянка Амелія Анісович, яка була змушена тікати від війни, зарядила нашу команду зворушливим виконанням національного гімну. Україна відразу почала диктувати вірменам свої умови, а Яремчук відверто не розібрався у потенційно гольовій атаці. Зінченко запустив Мудрика у прорив, а той зряче покотив на форварда Бенфіки, який не зумів переграти воротаря ударом впритул.

Підопічні Петракова тотально домінували на старті поєдинку, проте суперник теж намагався відповідати. Сидорчук, зокрема, перекусив кілька небезпечних контрвипадів збірної Вірменії. Ближче до середини першого тайму наші помітно збавили оберти, пожвавлення викликав хіба що фірмовий постріл Маліновського з дальньої дистанції, над поперечкою.

Циганков взяв приклад з Руслана і ще небезпечніше вгатив з-за меж штрафного – кіпер зафіксував сферу лише з другої спроби. Україна фактично тупцювала на місці, у діях команди бракувало ідей та гостроти. Мудрик знову класно підіграв партнеру, та цього разу акцентовано пробити не вийшло у Шапаренка. Перед самісінькою перервою ми заграли веселіше, проте стовідсоткових моментів майже не було. 0:0 – справедливий підсумок непростих стартових 45 хвилин.

На старті другого тайму Вірменія ледь не відкрила рахунок. Пятов врятував команду після ближнього удару Оганесяна, якому дозволили продертися до воротарського майданчика. А згодом вже пощастило нашим гостям. Маліновський потужно пробив з лівого напівфлангу, кіпер парирував перед собою, а на добивання ніхто не встиг.

Маліновський виправився за попередні промахи на 61-й. Караваєв своєчасно підключився до атаки та виклав справжню "цукерочку" під удар Руслану, який не залишив Юрченку шансів більярдним ударом метрів з 15-и. Ми вистраждали такий необхідний гол, але майже відразу ж могли пропустити. Забарний ледь не зрізав м'яча у власні ворота – Пятов дістав сферу на лінії!

Караваєв знімає усі питання щодо переможця на 77-й хвилині. Захисник Динамо повторив той же фокус: проник до штрафного, віддавав назад під удар, але отримав "передачу" у відповідь від суперника. Далі – справа техніки. Філігранний удар у дальню шістку, і ми дограємо без "валідолу".

Курйозну крапку у матчі поставив Миколенко. Монрой намагався перервати дальню передачу та влучив у фулбека Евертона, від якого м'яч і потрапив у сітку – 3:0. У підсумку, попри складний поєдинок, ми здобуваємо другу поспіль перемогу, очоливши групу Ліги B. Україна (6 очок) випереджає на три пункти Шотландію та Вірменію. Британці щоправда провели на одну гру менше.