У першій половині "пенсіонери" створили більше небезпечних моментів біля воріт суперника. Крістіан Пулішіч міг відкривати рахунок на 24-й хвилині, однак влучив у ліву стійку. Тож відпочивати команди пішли без забитих м'ячів.

По перерві суперники продовжили стрясати ворота. На 49-й хвилині Маркос Алонсо зі штрафного пробив у поперечку, а під завісу основного часу по стійках завдали ударів вже гравці "червоних" – Ендрю Робертсон та Луїс Діас.

В овертаймах команди не змогли вирішити долю матчу, тому володар Кубку Англії сезону 2021/22 вирішувався у серії пенальті. В "лотореї" Ліверпуль перестріляв Челсі та здобув трофей. У складі "синіх" повз ворота пробив Сесар Аспілікуета, а постріл Мейсона Маунта героїчно парирував Аліссон. Тоді як Едуар Менді відбив удар Садіо Мане. Героєм матчу виявився грек Костас Цімікас, який реалізував вирішальний удар – 6:5.

Додамо, що Мохамед Салах та Вірджил ван Дейк зазнали прикрих травм та були змушені покинути поле. Тому Ліверпуль ризикує залишитись без зіркових гравців у фіналі Ліги чемпіонів, який відбудеться 28-го травня в Парижі.