"Росіяни невпинно працювали з першого дня війни, щоб наповнити світ своєю пропагандою та наративами. Вони вважають, що західне населення з часом може втомитися. Це називається "втома від співчуття".

Я думаю, що вони помиляються. Так само, як вони недооцінили український народ та українську армію, вони також недооцінили готовність європейців і американців захищати свої цінності та підтримувати своїх союзників. Проте ця пропаганда приносить свої плоди. Я бачу це в питанні поставок зброї.

Я читаю між рядками, що деякі думають, що ми перебільшуємо, що ми вимагаємо все більше і більше, що треба достукатися до росіян. Коротше кажучи, мається на увазі, що українці – справжні розпалювачі війни. У цьому сила російської пропаганди: виставити жертв ворогами миру і, перш за все, змусити забути, що це росія нападає на вільну і суверенну країну і, як постійний член Ради Безпеки ООН, зневажає всі принципи міжнародного права.

Є і дуже цілеспрямовані стратегічні пропагандистські акції, такі як спроби домогтися від Міжнародного олімпійського комітету (МОК) дозволу російським та білоруським спортсменам брати участь в Олімпійських іграх у Парижі. росія хоче використати нейтралітет спорту, щоб очистити свої злочини.

Цього не можна допустити. росія розцінює будь-які коливання з боку міжнародної спільноти як ознаку слабкості і спонукання продовжувати. Демобілізувати і розділити нас їм не вдасться. Наша любов до життя і свободи сильніша за їхню ненависть", – цитує Кличка LinkedIn.