"Київрада схвалила важливі рішення – звернення до дипломатичних місій, представництв міжнародних організацій, розміщених у Києві, міст-побратимів столиці, аби вони висловили рішучу позицію Міжнародному олімпійському комітету, національним олімпійським комітетам та міжнародним спортивним федераціям щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до участі в Олімпійських та Азійських іграх.

Також депутати звернулися до Міжнародного олімпійського комітету щодо недопущення до участі в Олімпійських іграх російських і білоруських спортсменів, навіть під нейтральними прапорами. Поки триває війна в Україні, поки росія вбиває мирних українців (зокрема і з території білорусі), знищує наші міста і села, не повинні російські й білоруські спортсмени брати участь у міжнародних змаганнях.

До речі, про таку позицію заявила і мер Парижа – міста, де наступного року відбудеться Олімпіада, Анн Ідальго, яка сьогодні перебуває з візитом у Києві. В умовах варварської війни, з якою вдерлася росія та чинить військові злочини і геноцид українців, гасло "Спорт поза політикою" втратило право на існування.

Російські та білоруські спортсмени, зокрема олімпійські чемпіони та призери Олімпійських ігор, мовчки підтримують війну проти України. А деякі й відкрито виступають за імперські прагнення агресора. Тому цивілізований світ має стояти на рішучій позиції – ніяких нейтральних прапорів, ніякої участі в міжнародних змаганнях представників країн, що знищують Україну та українців", – сказав Кличко.

Додамо, звернення до Міжнародного олімпійського комітету підтримали 76 депутатів.