"Раз на тиждень мене відпускали додому, і я бігав, щоб хоч на годину серце та м'язи згадали, що таке навантаження. Я також захворів на COVID-19, тому почав тренуватися лише в середині травня, і перші тренування були дуже важкими.

Однак крок за кроком ми зараз намагаємося відновити форму, щоб повернутися на попередній рівень. Я відчуваю, що моя форма "відстає" на місяць-півтора від тієї, яку я мав зазвичай у цей період. Але я вже відчуваю ритм і починаю наздоганяти хлопців.
Звичайно, все, що відбувається вдома (в Україні – прим.), не може не позначатися на настрої і налаштуванні. Важко відірватися від країни.

Ви знаєте, що йде війна та гинуть люди, що ЗСУ стоять стіною, дають нам можливість тренуватися. Але ти йдеш на тренування і думаєш про те, що тобі зараз потрібно зробити, фокусуєш свою увагу на цьому", – цитує Підручного IBU.

Нагадаємо, що ще в перші дні вторгнення росії український біатлоніст приєднався до лав Нацгвардії України, згодом все ж отримав дозвіл повернутися в розташування головної команди країни.