"Коли 21 лютого після Олімпіади всі роз’їхались по домівках, то ніхто навіть не думав про те, що ми можемо не поїхати на останні етапи Кубка Світу. Тоді ми вже планували, як будемо працювати в наступному олімпійському циклі. Але все змінилося 24 лютого, коли почалася агресія росії проти України.

У ті дні була різна інформація та телефонні розмови. Я дуже переживав за всіх спортсменів і тренерів, а також за вболівальників, яких так багато в Україні. Я допомагав чим міг. П’ять тижнів сім’я одного з моїх спортсменів жила в мене.

Це дуже важкі часи, і я довго думав, чи продовжувати працювати з командою. Я поспілкувався з рідними і зрозумів, що не можу покинути своїх спортсменів та український біатлон у час, коли їм потрібна допомога.

Ми постійно були на зв’язку і разом думали, як працювати далі. Знаю, що майже всіх хлопців відразу після Пекіна призвали до армії", – цитує Санітру biathlonworld.

Чоловіча збірна України днями розпочала тренувальний збір в Обергофі. Під керівництвом Юрая Санітри працюють Антон Дудченко, Денис Насико, Артем Прима, Тарас Лесюк, Дмитро Підручний, Богдан Цимбал, а також одна представниця жіночої команди Дарія Блашко.