"У зв’язку з ситуацією, що склалася, не хотів залишатися осторонь. Можливо, мої слова не будуть почуті ніким, але залишатися осторонь я не збираюся, і хочу звернутися до всіх, хто любить найкращу гру з м’ячем. Я не боюся ні засудження, ні критики, ні непорозуміння.

В одному інтерв’ю якийсь час тому один український журналіст (Олександр Прошута – прим.) сказав, що "Український баскетбол – це монархія", тоді ж усі просто послухали, можливо, деякі посміялися, це справа кожного, але на той момент він мав рацію. То чому ж країна, яка весь час бореться за свою незалежність, свободу слова, свободу дій, має терпіти це рабство з боку керівництва Федерації баскетболу України?

Чому ви хочете, щоб молоді гравці поверталися з-за кордону в умовах війни в країні, при цьому не даючи їм грати, прикриваюся власною вигодою, говорячи про якісь нечувані суми внесків для клубу, який за останні кілька років розвивав і "ставив на ноги" баскетбол в Європі, чому так?

Ви можете дати відповідь на це питання? Я, як і багато хто, ні. Чому ви хочете завжди показати свою перевагу над кимось? Ви хочете, щоб про український баскетбол знали у всій Європі, а як ви цього хочете, якщо ви забираєте можливість розвиватися в одних з найкращих молодих гравців країни, які залишилися в Україні?

Багато молодих гравців після цієї ситуації замисляться, а чи варто залишатися в Україні, якщо будь-якої миті у них можуть забрати можливість займатися улюбленою справою.

У країні війна, 24 лютого всі об’єдналися заради однієї мети, тому що люди на фронті об’єднуються заради чогось спільного, а на спортивному фронті розбрат і непорозуміння. Ми повинні за допомогою спорту також показувати усьому світу, хто такі українці", – написав Бублик у Instagram.