"Чому Прометей має заплатити, окрім звичайного внеску у 40 тисяч гривень, ще додаткові 4,5 мільйона – зараз детально розкажу.

ФБУ подала заявку Прометея до Ліги чемпіонів, але пан Дубинський набрав мене і попросив зіграти у Суперкубку від неофіційної організації, яка не співпрацює з ФІБА та є приватним турніром. Це мене обурило.

З весни ФБУ працює з ФІБА щодо пільгового виступу наших збірних у чемпіонатах Європи та міжнародних турнірах під егідою цієї організації. Власне вся система баскетболу в Україні побудована під вертикаль ФІБА. Водночас наш чемпіон країни, попередньо подавши заявку на участь у Лізі чемпіонів, все-таки заявляється у Суперкубок – це відвертий плювок у бік ФІБА та ФБУ.

Я розумію, що клуб не хоче виступати у чемпіонаті України, йому значно комфортніше у Латвійсько-естонській лізі. Своє ж ім’я протягом кількох років Прометей здобув завдяки своїм мішкам грошей, але за гроші усе не купити!", – цитує Бродського ФБУ.

Він також заявив, що Прометей розповідав у Латвійсько-естонській лізі про бюджет у 200 млн гривень, в той час, коли федерація просила у Латвії допомогу з тренуваннями для збірної. Через вищезгадані причини ФБУ і призначила додатковий внесок для Прометея на суму 4,5 млн грн. Ці гроші підуть на допомогу українським командам. Однак керівництво клубу з рішенням не згідне, тому відмовилося взагалі грати в Україні.