"Шановні вболівальники, вимушений звернутися до вас з сумними новинами щодо участі нашого клубу в чемпіонаті України з баскетболу сезону 2022/23.

На жаль, навіть у такий важкий для нашої країни та всього спорту час, у ФБУ знайшлись ті, хто ставить свої амбіції або приватні інтереси вище за спільні інтереси баскетбольного суспільства та держави.

13 вересня під керівництвом президента ФБУ пана Михайла Бродського, який з початку війни виїхав до Італії, з використанням Zoom-конференції було проведене засідання Виконкому ФБУ, на якому майже одноголосно прийняли дискримінаційне рішення щодо Прометея.

Для усіх клубів-учасників чемпіонату України з баскетболу був встановлений внесок у розмірі 40 000 грн. Виключно для Прометея ця сума складає 4,5 млн грн, що більш ніж у 100 разів перевищує внески для інших клубів.

Наш клуб висловлює своє обурення ситуацією, що склалася в українському баскетболі та категорично заявляє про неприпустимість вибіркового, дискримінаційного та упередженого ставлення до будь-якого клубу", – зазначив Дубинський на своїй сторінці у Facebook.

Він заявив, що Прометей не гратиме в Суперлізі України, якщо федерація не змінить своє рішення. Нагадаємо, що таку суму внеску встановили для клубів, які грають у турнірах не під егідою ФІБА. А Прометей змагатиметься у Єврокубку, який організовує EuroLeague Basketball.