Вімблдон, 1/4 фіналу. Одиночний розряд, жінки

Іга Свьонтек – Еліна Світоліна – 1:2 (5:7; 7:6 (7:5), 2:6)

На шляху до чвертьфіналу Світоліна залишила за бортом американок Вінус Вільямс та Софію Кенін – обох з рахунком 2:0. Також переграла бельгійку Елісе Мертенс (2:1) та вибила з турніру білоруску Вікторію Азаренко (2:1). Іга Свьонтек, щоб пройти до цієї стадії турніру, "всуху" розібралася з Чжу Лінь, Сарою Соррібес-Тормо і Петрою Мартіч.

Польська тенісистка відкрила рахунок та зуміла подвоїти перевагу, Світоліній довелося відіграватися. Українці таки вдалося зробити камбек та довести до 7:5 на свою користь у першому сеті. Через дощ матч довелося призупинити. А коли протистояння на корті відновилося, тенісистки добряче полоскотали нерви своїм уболівальникам, довівши гру до тай-брейку. Свьонтек таки дотиснула Світоліну і забрала цей сет, зрівнявши шанси у матчі.

Однак українка не знітилася перед грізною суперницею і змусила помилятися першу ракетку планети. Іга програла дві свої подачі та майже без боротьби віддала вирішальну партію Світоліній. 2:1 – українка феєрично виходить у півфінал Вімблдону.

У паралельному чвертьфінальному матчі Маркета Вондрушова (42-й номер світового рейтингу) сенсаційно взяла гору в дуелі з четвертою ракеткою планети Джессікою Пегулою – 2:1 (6:4, 2:6, 6:4). Відтак саме з Вондрушовою Еліна боротиметься за вихід у фінал трав'яного мейджора.