Ролан Гаррос. 1/4 фіналу. Одиночний розряд

Еліна Світоліна (Україна) – Аріна Соболенко – 4:6, 4:6

На шляху до чвертьфіналу представниця білорусі з реноме головної претендентки на перемогу пройшла українку Марту Костюк, свою землячку Ірину Шимановіч, росіянку Камілу Рахімову та американку Слоун Стівенс. А ще встигла створити черговий скандал, сховавшись від незручних питань преси про підтримку Лукашенка й війну в Україні.

Вихід Світоліної (№192 WTA) у 1/4 фіналу Ролан Гаррос після народження дитини став дуже приємною несподіванкою. Дорогою до цієї стадії українка розбила двох росіянок Касаткіну та Блінкову, а також італійку Тревізан й австралійку Сандерс. Для Еліни цей чвертьфінал турніру Великого шлему у Франції став 4-м у кар'єрі. Вона грала на цій стадії у 2015, 2017 та 2020 роках.

Соболенко (№2 WTA) здолала Світоліну за підсумками двох сетів – 4:6, 4:6. Тепер білоруска веде у рахунку за особистими зустрічами 2:1. Матч тривав 1 годину 38 хвилин. Еліна тричі подала навиліт та припустилася 4-х подвійних помилок.

У наступному раунді білоруска зіграє проти чешки Кароліни Мухової (№43 WTA).

Еліна ще ніколи не грала у півфіналі Ролан Гаррос. Втім вихід до 1/4 фіналу дозволить українці повернутись в першу сотню світового рейтингу.