В1/8 фіналу Ролан Гаррос українська зірка Еліна Світоліна здолала Касаткіну у двох сетах (6:4, 7:6). Після матчу тенісистки не потиснули руки одна одній. А французька публіка освистала росіянку.

Після цього представниця держави-терористки пожалілася на сторінці у Twitter: "Залишаю Париж із дуже гірким відчуттям. Усі ці дні після кожного матчу я завжди цінувала і дякувала глядачам за підтримку і за те, що вони були поруч із гравцями. Але вчора мене освистали за те, що я просто з повагою поставилася до позиції суперниці і не потиснула їй руку.

Ми з Еліною проявили повагу одна до одної після важкого матчу, але йти з корту в подібному стані було найгіршою частиною вчорашнього дня. Будьте кращими, любіть одне одного. Не поширюйте ненависть. Постарайтеся зробити цей світ кращим. Я буду любити Ролан Гаррос, незважаючи ні на що, завжди і назавжди. Побачимося наступного року".

Нагадаємо, білоруська друга ракетка планети Аріна Соболенко тепер відвідує лише закриті прес-конференції для лояльної преси, адже боїться запитань про війну в Україні. Додамо, що Касаткіна, на відміну від Соболенко, все ж висловлювала своє співчуття українському народові.