У третьому колі Відкритого чемпіонату Франції українка здолала росіянку Анну Блінкову (2:6, 6:2, 7:5) та вперше з 2016 року пробилась у четверте коло, де зустрінеться із ще однією представницею країни-терориста Дар'єю Касаткіною. Преса запитала Світоліну, чому вона не тисне після матчу руку окупантам.

"Ну що ж, це почалося із зустрічей між українським та російськими урядами. Вони були проти рукостискань, адже, очевидно, не поділяли однакові цінності. А також через те, що росіяни роблять з нашою країною.

Ми, українці, усі об'єдналися заради спільної мети – перемоги у цій війні. І ми робимо усе для цього. Оскільки я українка, я стою за свою країну. Роблю все можливе, аби підтримати дух наших чоловіків та жінок, які зараз на передовій воюють за нашу землю.

Ви можете уявити наших захисників, які зараз спостерігають за мною, а я вдаю, ніби нічого не відбувається? Я представляю Україну. У мене є право голосу. Я з Україною. У мене свій фронт на цій війні. Те, що російський уряд та солдати роблять на нашій землі – це жахливо.

Така наша позиція. Вона стосується багатьох сфер – спорту, акторства й інших. Ми, українці, єдині. Це наша позиція", – наводить заяву Світоліної португальський журналіст Хосе Моргадо у своєму Twitter.