"Я радикалізувався. Це факт. Для мене росіяни – вороги. Притому і на території України, і за кордоном, в Європі, де завгодно – це ворог, якого треба бити, і світові показувати, щоб він бачив, що росіянам ніде нема місця.

Я людина, яка великий проміжок свого часу прожила за кордоном і планувала повернутися в Україну. Але не вийшло. Родина не встигла переїхати. Я спілкуюся і знаю, що з початку війни не було жодного протесту росіян, які живуть за кордоном, перед своїм посольством. Жодного! Кажуть, щось там у Лондоні наче було… Та ніфіга.

Там більш як половина протестувальників були українцями. Централізованого протесту, який би робили росіяни або люди подвійного громадянства, не було. Хоча їм боятися нема чого. Публічні фігури не хочуть іти на протест, бо їм може щось прилетіти, чи їхнім родинам. Але ж не виходять і люди, яких ніхто не знає. Чому? Тому що вони все це підтримують. Для них Україна – це частина росії. І не тільки Україна. Вони б хтіли і далі піти. Ми це знаємо. Тому розказувати, що десь є хороші руські... Хороші руські на території України – це мертві руські. Або ті, хто зі зброєю в руках вбивають росіян.

Є певна кількість людей, яким соромно, які засуджують війну, які б хотіли її зупинити. Але їхній відсоток настільки маленький, що якщо ми будемо говорити, що вони є, величезна кількість отих нейтрально-позитивно налаштованих на вбивство українців під цю межу також зайдуть і будуть говорити: "Ми теж хороші. Ми проти цього".

Ні. Вони мають понести колективну відповідальність за те, що вони зробили і що роблять. Я не можу росіянам за кордоном казати: ви інші. Це ваша держава, ви його обрали. Ви такі самі. Те, що ви не вбиваєте, не значить, що ви це не робите морально. І вам немає місця в цивілізованому світі, якщо ви підтримуєте цю війну", – сказав Стаховський у інтерв'ю Цензор.НЕТ.

Нагалаємо, що колишній тенісист активно допомагає рідній країні на всіх фронтах. На початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Стаховський був за кордоном, проте повернувся до Києва та вступив до тероборони.