"Для мене війна – це не політика, це страждання людей і тому я вирішила висловитися. А сам спорт, подобається це чи ні, часто просто використовується для політики.

Нещодавно тенісистка з росії вийшла на корт у майці російської футбольної команди (мова йде про Анастасію Потапову, – прим.). Думаю, що на початку конфлікту при правильному управлінні в організаціях, які керують тенісом, таких речей не сталося б, і атмосфера не ставала б все більш напруженою. Мені здається, було б добре, якби спортивні федерації ухвалювали рішення, які можуть допомогти зупинити агресію росії.

Попри те, що війна триває вже рік і ситуація в Україні не покращується, зараз змінюються домовленості, які, як на мене, змінювати просто не можна. Люди гинуть від початку цього конфлікту, і це відбувається досі. Коли Еліна Світоліна грала свій матч у Чарльстоні, в цей же час її рідне місто зазнавало атаки безпілотниками. І я просто хотіла б, щоб люди, які мають вплив на конкретні події, пам'ятали, що на кону людські життя. Мені здається, у сьогоднішньому світі, який дуже складний, вони іноді забувають про це", – цитує Свьонтек WPROST.