"Як член клубу, я дізналася про цю новину, можливо трохи раніше, ніж преса. Організаторів Вімблдону поставили у ситуацію, коли вони просто не могли підставити під удар усі змагання LTA, це було надто важко. Це позбавило б британських гравців багатьох можливостей грати у сезоні на травʼяних кортах, з wild-card та можливістю заробити якісь очки.

Я думаю, мабуть, через те, що вони були єдиними, хто підтримував ідею бану, просто не залишилося жодного виходу. Вони намагалися щосили, але, на жаль, не мали інших варіантів. Продовжувати заборону було просто неможливо. Про що я, звичайно, жалкую.

Але WTA та ATP, як я розумію, виступають за те, що кожна людина має шанс брати участь у змаганнях, незважаючи ні на що: ні на релігію, ні на національність. Виходячи з цього, ви не можете просто порушити ці контракти та правила. Вімблдон спробував зробити це минулого року, але це мало наслідки. Цього року організатори знову намагалися, але вони не мали іншого вибору", – наводить слова Бартолі Tennis Majors.

Зазначимо, що Вімблдон скасував заборону на участь тенісистів з росії та білорусі через тиск ATP і WTA. Зокрема учасникам турніру не нарахували рейтингові бали від світових асоціацій, а організатори змагань отримали штраф від ATP.