"На мою думку, це не повинно бути так. Те, що зробив Вімблдон минулого року (заборона гравців з росії та білорусі – прим.) було правильним рішенням. Якщо цього року це змінилося, це дуже сумно, тому що війна все ще жахлива, російська армія все ще вбиває багато невинних людей. Це не "fair play".

Думаю, що є лише одне місце, де я тренувалась, яке досі працює. У тому місці, де я найбільше тренувалась, ракетою знесло дах. Наш спорт повернувся щонайменше на десять років назад. Наші спортсмени не можуть нормально тренуватися, а 150 спортсменів загинули в боях на передовій. Очевидно, що це несправедливі умови.

Війна зблизила українських гравців. Ми всі згодні, що для нас несправедливо те, що вони (росіяни і білоруси – прим.) просто продовжують виступати. Інші олімпійські види спорту не дозволяють російським спортсменам брати участь у змаганнях, тільки теніс дозволяє це робити. Я не знаю, чому це так.

Психологічно дуже важко знати, що, можливо, з тобою в роздягальні є гравці, які підтримують війну. Оскільки більшість із них не зробили чіткої заяви, ми не знаємо, що вони насправді думають", – сказала Світоліна Daily Mail.

Нагадаємо, що у 2022 році росіяни та білоруси не були допущені до турнірів у Великій Британії. ATP та WTA позбавили Вімблдон можливості розігрувати рейтингові очки. Цього ж року Вімблдон розмірковує над поверненням агресорів.