"Чому у футболі росіян відсторонили, а у тенісі – ні? ФІФА та УЄФА зав’язані на національній федерації. А у тенісі федерації що могли зробили, з Кубка Девіса відсторонили жіночу команду. А з індивідуальних турнірів лише Вімблдон відсторонив.

Чому так? Професійні тенісистки та тенісисти ніякого відношення до державних структур не мають. Це приватні структури. На папері тур належить наполовину гравцям, а наполовину – змаганням. А насправді належить бізнес-структурам. І було б дуже легко повісити все на гроші Газпрому, але по факту немає куди, тому змагання, які мали відбутися у росії та білорусі, скасовували.

З країн-загарбниць зняли стяг та назви. Вони сьогодні виступають без назв країн і без прапорів. Це все було зроблено ще у перший тиждень. Для мене це більш-менш шок. Я не очікував, що АТР це зробить. Здебільшого, вони нейтральні. І це був прогрес. Далі ми намагалися добитися, щоб від турнірів відсторонили росіян.

Олімпійські чемпіони та призери виходять на мітинги на підтримку путіна, використовують символіку війська росії. Це все давало сенс боротися. Річ у тому, що АТР – не державна установа і вони сказали, що ми типу за мир. У чому винен Медвєдєв? Він же цього не підтримує. І тоді наша позиція була простою – нехай вони тоді скажуть, що не підтримують.

Адже жоден з російських тенісистів не заявив, що негативно ставиться до агресії росії й політики путіна. Вони мовчать, переживають за свої родини", – сказав Стаховський в ефірі ПРЯМА ЧЕРВОНА.

Нагадаємо, що через війну, яку росія розв'язала в Україні, білорусів та росіян викинули майже з усіх міжнародних змагань.