"Останні три роки мене спіткали складні виклики – травми та операції. Я важко працював над тим, аби повернутися. Але також знаю можливості свого тіла. Сигнал від нього був дуже чітким.

Мені – 41. За 24 роки я провів понад 1500 матчів. Теніс приймав мене значно щедріше, ніж я міг будь-коли мріяти. І тепер маю визначитися, коли закінчу свою спортивну кар'єру. Кубок Лейвера наступного тижня в Лондоні буде моїм останнім турніром ATP. У майбутньому продовжу грати в теніс, звичайно. Але не на рівні Гренд Слемів або в професійному турі.

Це важке рішення – я сумуватиму за всім, що теніс дав мені. Але в той же час є стільки речей, які хотілося б відзначити. Вважаю себе одним з найщасливіших людей у світі. Я отримав особливий талант для гри в теніс і робив це на такому рівні, що ніколи не міг уявити. Набагато довше, ніж вважав можливим", – сказав Роджер у Twitter.

Нагадаємо, що професійну кар'єру Федерер розпочав у 1998 році. У його активі 103 титули, а також срібло та золото на Олімпійських іграх.